Заспани од производителот

Компанијата „Шпалазавод“ ви нуди импрегнирани железнички спијачи, комплети на трансфер барови и други материјали од структурата на горната пруга за железниците на Русија и земјите од светот. Ние произведуваме импрегнирани спијачи , комплети на мост и попречни греди. Компанијата Шпалазавод, исто така, обезбедува VSP материјали за поправка на железнички и крански патеки на индустриски претпријатија, мртви краеви, основи со пристапни патишта.

 

Клучни Придобивки Од Импрегнирани Спијачи

 • Дрвените спијачи се скоро нечувствителни на температурните промени;

 • Тие се лесни за ракување;

 • Импрегнираните спиење се еластични, имаат високи диелектрични својства;

 • Дрвени спијачи се издвојуваат за нивниот добар зафат со баласт;

 • Малата тежина на дрвените спијачи го олеснува поправањето на патеката;

 • Сервисниот век на натопените заспаници е од 10 до 40 години.

Квалитетни Дрвени Спијачи.

Фабриката за спиење произведува заспивачи и дрва за излезност од првокласно меко дрво на Уралскиот округ на Русија според ГОСТ 78-2004 и ГОСТ 8816-2014. Дрвените железнички спијачи што ги произведуваме имаат предности во однос на нивните аналози - еластичност, добро прилепување на баласт на баласт, леснотија на обработка, високи диелектрични својства и мала чувствителност на температурни флуктуации.

Нашиот ценовник ги содржи следниве материјали од надградбата (материјали за VSP):

 • железнички спијачи импрегнирани со креосот ГОСТ 78-2004
 • лента импрегнирана за излезност ГОСТ 8816-70

Импрегнација и преработка на спиење

Празните за да се спречи гниење се импрегнираат со хидроизолациони соединенија и антисептици. Баровите се обработуваат со употреба на технологија V-D-V (вакуум-притисок-вакуум), за време на која тие се подложени на повеќестепена обработка со помош на комори за сушење, автоклави, котли со пареа, итн. Овие мерки ја минимизираат влажноста на дрвото и даваат длабока, па дури и импрегнација.

Благодарение на оваа повеќефазна обработка, спијачите ги задржуваат своите перформанси 20 или повеќе години.

Шпалазавод - најголемиот производител на спиење

Компанијата Шпалазавод се занимава со продажба на спиење на сопствено производство и градежни материјали. Благодарение на нашето 15-годишно искуство, високо квалификувани специјалисти и достапноста на современа опрема, ние се сметаме за сигурен снабдувач.

 

Придобивки од фабриката за мистрија

 • Poku и спиење и комплети барови по цена на производителот.

 • Еколошка пријатност. Користење на квалитетни суровини и докажана технологија. Нашите производи се во согласност со сите неопходни санитарни и хигиенски норми и стандарди прифатени во Русија и во светот. Сите материјали ја поминуваат потребната контрола на квалитетот.

 • Можноста за производство на производи за нарачка. На високо-технолошка опрема, ние може да произведеме спиење и комплети барови на барање и да ги впиеме со употреба на технологија за автоклав.

 • Брза испорака на производи. Докажана логистика. Ние ќе ја испорачаме вашата нарачка преку море, земја, воздух до кој било агол на светот.

 • Широка географија. Ние работиме со повеќе од 75 градови низ Русија и светот.

 • Голема доверба на партнерите. Шпалазавод се етаблира како сигурен снабдувач и партнер на претпријатија во Средниот Урал и Русија. За многу години, ние сме биле снабдувачи на производи за спиење на растенија како што се: Фабрика за рударство и преработка на Учалински, SСК Еталон М, Мосторест, Зао Уралстроисбебен, Сукохолоскенмент, ТАТсталкомплект, топилницата Среднеуралскји, индустриски претпријатија на железнички сообраќај, Свердловск, Јужен Кавказ -Урални, Југоисточни, Калининградски железници и многу други организации.